Aktuellt

Är du vår nästa montör?

Vi befinner oss i en verkligt expansiv fas och söker omgående montörer. Hos oss på Berlings Glas & Fasad AB finner du ett stimulerande och omväxlande arbete i ett positivt team med stor kunskap att dela med sig av. Vi är ett företag placerat i Halmstad med en av Europas modernaste produktionsanläggningar som tillverkar produkter från tyska Schüco, Schweiziska Vitrocsa samt under vårt eget varumärke TylösandFönster. 

Vi söker nu nya medarbetare till montage av våra produkter ute på fältet, dvs ofta en större eller mindre byggarbetsplats. Alltifrån stora offentliga byggnationer till den privata, arkitektritade villan. Dina medarbetare har hög kunskapsnivå som de gärna delar med sig av.  

Vi välkomnar dig att söka som trivs med teamarbete, är noggrann, flexibel samt helst har erfarenhet av glasmontage. 

Du önskar bli en del av vårt monteringsteam som strävar efter att leverera kvalitet i det du gör och på yttersta vis uppfylla våra kunders önskemål och krav gällande såväl produkt, flexibilitet som servicenivå.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är: 2021.06.30

För mer information, samt ansökan, mejla: info@berlings-glas.se 

Berlings Glas & Fasad AB levererar och monterar glasfasader mm på MotorHalland

NYA MOTORHALLAND STÅR FÄRDIGT 2020

MotorHalland har påbörjat byggandet av sin nya superanläggning på flygstaden i Halmstad som blir Hallands absolut största med en tomtyta på 60.000m2 och med en byggyta på 12.000m2.

Vi på Berlings Glas & Fasad AB har fått förtroendet att leverera samtliga glasfasader samt invändiga glaspartier.

 

Berlings Glas & Fasad AB levererar till Hotel Skansen i Båstad

Berlings Glas & Fasad AB är stolt leverantör av glaspartier till Hotel Skansen i Båstad när det anrika hotellet den 1 juli 2020 öppnar sitt helt nya spa.

Den nya spadelen byggs på hotellets tak och får utsikt över havet och centercourten. Nybyggnationen är på 600 kvadratmeter och innebär att hotellets spakapacitet mer än fördubblas. Totalt investerar Hotel Skansen 50 miljoner kronor tillsammans med fastighetsägaren Båstadtennis & Hotell AB.

För interiören står Arkitekterna Krook & Tjäder. De har velat fånga den varma och inbjudande känsla, som Hotel Skansen har gjort sig känd av.

"– Känns spännande att kunna utöka spaupplevelsen med en sådan spektakulär tillgång som en rooftop. Gedigna material och omsorg för detaljer är ledord i framtagningen av den interiöra upplevelsen, säger Victor Johansson, på Arkitekterna Krook & Tjäder."

Läs Hotel Skansens pressmeddelande här.

Nya tider hos 110-åringen som förändrat Halmstads profil, skriver Baker Tilly

I senaste numret av "Runt Hörnet", som är Baker Tillys tidning om företagsframgångar, pryds omslaget av oss på Berlings Glas & Fasad och Berlings Glasmästeri. Baker Tilly fångar vår historia på ett fint sätt där vi genom tid har följt marknaden men också varit framsynta och hela tiden haft fingertoppskänsla för vart morgondagens marknad är på väg.

Det är med stolthet som vi läser denna artikel och ser tillbaka på de ansenliga 110 år (!) som vi varit i branschen! En bra ledning är en viktig parameter - och den andra viktiga är vår personal. Ingen klarar sig utan den andre. Tack vare denna fina kombination genom åren så blickar vi tillsammans framåt och är både nyfikna och längtansfulla inför framtidens utveckling!

Läs den fina artikeln i sin helhet här.

Invigning av Showroom

Onsdagen den 5 juni hade vi på Berlings Glas & Fasad invigning av vårt nya showroom.
Vädret var fantastiskt och invigningen blev riktigt lyckad. Det var bra uppslutning av deltagare som fick ta del av utställningen, rundvandring i produktionen samt inte minst bra mat serverad av inhyrd ”foodtruck”!

Vi tackar alla som besökte oss och hälsar samtidigt nya besökare varmt välkomna!

Berlings Glas & Fasad ABs golftävling firade 50 år - kanske den äldsta företagsgolfen i Sverige!?

Vi bjuder på en bildkavalkad från golftävlingen den 22 maj - tävlingen som stått sig i alla väder under ett halvt sekel. VD Lennart Edholm glädjer sig åt att detta kanske är den allra äldsta företagsgolfen i Sverige och är mycket nöjd med dagen.

Berlings Glas & Fasad AB är stolta över att ha den svenska agenturen åt Vitrocsa

Sedan april 2019 har Berlings Glas agenturen i Sverige för Vitrocsa, det schweiziska bolaget som är specialister på minimalistisk fönsterdesign. Välj Vitrocsa när du vill framhäva något unikt - skapa vyer utöver det vanliga, eller du bara är väldigt mån om att få en minimalistisk känsla av renhet och maximalt ljusinsläpp. Läs och se mer av Vitrocsa här.

Vi söker fler glada och erfarna medarbetare till vår produktion

Du är välkommen med ditt CV och en kort presentation av dig själv till VD Lennart Edholm till e-postadress lennart.edholm@berlings-glas.se.

Stora projekt och hög beläggning har resulterat i anställning av nya medarbetare

Vi har under den senaste tiden haft en mycket bra orderingång och med glädje anställt ytterligare medarbetare. Extra glädjande är att två tjejer valt att börja hos oss, i produktionen av Schüco-produkter.

Vi knyter an till vår anrika historia

Vi har valt att ändra vår logotyp, och ta ett steg tillbaka, när det gäller själva logotypen. Dessutom kompletterar vi med information för att tydliggöra våra arbetsfält.

Berlings Glas får agera förebild för europeiska Schüco-företag

Berlings arbete med att ligga i digital framkant har uppmärksammats. Tyska Schüco var på plats med ett stort filmteam för att ta del av Berlings digitala satsning. Detta resulterade i en film, som de använt internt samt externt. Syftet med filen är att visa på fördelarna med en ”papperslös” verksamhet.

Se filmen här.

Berlings Glas får besök av Schüco-UK samt partnerföretag från UK.

Berlings har haft besök av Schüco UK samt en tillverkare av Schücos produkter i UK.

Berlings Glas satsar och renodlar verksamheten

Det anrika bolaget, som grundades 1909, renodlar och satsar på entreprenadverksamheten. Det innebär en fokuserad satsning på produkter som tillverkas i vår fabrik på Reparatörgatan i Halmstad, alltifrån uterum till privatpersoner till stora glasentreprenader som sätter sin prägel på stadsbilden.

Berlings Glasmästeri finns nu på Flygaregatan 25
Glasmästeriverksamheten erbjuder ”traditionella” glasmästeriarbeten: reparationer - glasräcken - speglar - köksglas - duschväggar - plast - solfilm.

Halmstad Glas & Fogservice
HGF är ett bolag som arbetar med fogningsarbeten.

Ny ägarduo och VD på Berlings Glas

Vi kan glädjande tillkännage att vi rekryterat ny VD och delägare. Lennart Edholm från Schuco tar vid som VD from 1/8.

Detta kommer att bli utvecklande för Berlings Glas. Sedan årsskiftet har Henrik Berntsson tillträtt som projektledare. Henrik har meriterande referenser som projektledare efter 8 år på GlasLindberg.

Vi blir ett mycket kunnigt och starkt team.

Välkommen till oss!

Berlings Glas AB